LOI

Ervaringen en beoordelingen
Gemiddelde
Prijs van de cursus of opleiding:
Niveau van de cursus of opleiding:

loi
Bij LOI (de Leidse Onderwijs Instellingen) kunt u in uw eigen tijd en volgens uw eigen flexibele planning een erkende opleiding halen. De LOI claimt de hoogste kwaliteit opleidingen te bieden, binnen uw tijdsplanning. Het volgen van een spoedcursus of een opleiding in combinatie met een baan en een gezin is dan ook mogelijk, in tegenstelling tot veel andere opleidingsinstituten.

LOI Opleidingen

Door het bieden van online opleidingen is het thuis volgen van een opleiding of cursus van de LOI volledig mogelijk. De opleidingen passen daardoor in ieder leven; hoe druk of stressvol deze dan ook is. U volgt de opleiding thuis, maar krijgt binnen twee dagen feedback van docenten met theoretische én praktische kennis en ervaring. Door het maken van de kennistests weet u waar in uw opleiding u staat en wat u precies voor moet bereiden voor het uiteindelijke examen. Dit klinkt u waarschijnlijk erg goed in de oren; maar toch is het belangrijk om niet zomaar voor een bepaalde opleiding of een opleidingsinstituut te kiezen. Naast de Leidsche Onderwijs Instellingen zijn LOI Kdzz, NHA opleidingen en nti opleidingen grote spelers. Het is daarom verstandig u in te lezen in de LOI ervaringen en LOI beoordelingen voordat u overgaat tot het bestellen van een online cursus. Er kunnen immers ook veel klachten zijn van huidige cursisten.

Ervaringen met de opleidingen en cursussen van LOI

LOI Opleidingen heeft een zeer breed aanbod. De opleidingen lopen uiteen van hobby cursussen, naar taaltrainingen en volledige MBO-, HBO- of Master opleidingen. Bij LOI worden de opleidingen zorgvuldig controleert en bijgehouden naar de nieuwe normeringen en trends. Ook wor

LOI opleidingen ervaringen

dt het aanbod cursussen vaak veranderd; een opleiding tot imageconsultant of gewichtsconsulent (met de nieuwste dieettrends) of omscholing tot ICT’er behoren tot de nieuwste mogelijkheden.

LOI ervaringen

Onderaan deze pagina vindt u de LOI ervaringen van huidige cursisten. Ook voor overige beoordelingen, recensies en klachten kunt u hieronder terecht. Lees deze reviews rustig door, of laat uw eigen LOI ervaring achter. Hiermee helpt u veel mensen de juiste keuze voor een opleiding of hobby cursus te maken.

17 gedachten over “LOI

 1. Robin Dijk

  Ik ben niet tevreden. Je komt niet in contact met LOI. Tenzij je een half uur in de wacht wilt staan. Het thuis lesmateriaal is zeer langdradig en lastig door te lezen. Als je twijfelt over een opleiding, kies dan voor een landelijke hogeschool.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  3 / 4vonden deze review nuttig.
 2. jeroen

  heel slecht. de vragen die je stelt over de lesstof worden door de docent helemaal niet beantwoord. kennistrainer werkt niet. bellen naar het loi is ook een drama altijd heel lang sta je in de wacht! cursusmateriaal is niet goed. Bij groenvoorziening moet je de volledige wetenschappelijke namen kennen, maar de volledige wetenschappelijke namen staan niet in het boek beplantingsleer die je bij de cursus krijgt. moeraseik (quercus palustris ) maar de volledige naam is Quercus palustris Münchh. etc.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  3 / 3vonden deze review nuttig.
 3. BillyH.

  Ik ben bijna klaar met het eerste jaar HBO bachelor Informatica en ben volop aan het kijken naar mogelijkheden bij andere onderwijsinstellingen. Nog drie jaar met de ellende van de LOI ga ik het niet volhouden.
  De docenten zijn ontzettend traag met het beantwoorden van vragen en nog trager met het nakijken van opdrachten. Als er een vraag wordt uitgezet bij de LOI helpdesk, kun je rekenen op minimaal 2 weken voordat je wat terugkrijgt en meestal is dat een bericht met excuses dat het langer gaat duren. Modules worden zomaar aangepast terwijl je al bent begonnen met het cluster en als je examens hebt gehaald, verwijderen ze de betreffende examens omdat studenten het te moeilijk vinden. Het leerlingenportaal is een rommeltje en soms werken de links niet. De links naar materiaal op het portaal zijn soms zo oud dat de bron waar naar verwezen wordt niet eens meer bestaat.

  Mocht iemand willen beginnen over discipline……het feit dat ik het eerste jaar met deze ellende heb gehaald, laat al wat zien. Elke dag studeren en daarnaast nog fulltime werken en een gezin hebben is uitputtend. Maar het is de kwaliteit (of het gemis ervan) bij de LOI die echt funest is.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  10 / 10vonden deze review nuttig.
 4. Michiel van Doorn

  De LOI thuisstudie Tsjechisch werd pas na ruim twee weken opgestuurd. Het bevat alleen wat boeken en een cd. De prijs is 275 euro. Heel duur, dus ik wilde het direct een dag later terugsturen. LOI reageerde met dat ik al meer dan twee weken ervoor de koopovereenkomst had afgesloten en dat herroeping niet mogelijk was. Dat ik het materiaal niet had kunnen inzien, deed niet ter zake. Terwijl op de site staat ’14 dagen vrijblijvend op proef’.

  LOI gaat hiermee zijn boekje te buiten. De termijn van 14 dagen is pas rechtsgeldig als het product is ontvangen. Daarnaast, de mevrouw was niet verbaasd over dat ik het pakket zo laat pas kreeg. Als dat een incidentje was had ik de LOI wel toeschietelijker verwacht. Aangezien dit als een normaal “U als klant moet zich aan onze kleine lettertjes houden”-voorval werd afgedaan, vermoed ik dat het laat opsturen opzettelijk gebeurt. Het lijkt me ook raar dat een bedrijf dat cursussen als zijn core-business heeft, niet op tijd een cursus zou kunnen toesturen.

  Ik zal nooit meer iets bij de LOI bestellen.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  5 / 5vonden deze review nuttig.
 5. Anton Roos

  In oktober ben ik begonnen met het deelcertificaat vwo wiskunde B. Omdat ik onvoldoende voorkennis had, heb ik het onderbouwpakket er bij besteld. Het onderbouwpakket bestond uit 12 hoofdstukken en het bovenbouwpakket bestond uit 6 boeken plus 20 hoofdstukken die je door de lesstof begeleiden. Bij aanvang viel het verschil in omvang tussen het onderbouw en bovenbouw materiaal me wel op, maar het baarde me nog geen zorgen. Het onderbouw deel ging erg goed. Hierna kwam de ‘tweede fase’, die begon met een instaptoets om je onderbouwkennis te testen. Deze instaptoets ging buitengewoon slecht. Ik had veruit de meeste vragen fout en dit terwijl de opdrachten en de lesstof van de onderbouw wel goed waren gegaan. Uiteindelijk besloot ik toch maar met het eerste hoofdstuk van de tweede fase te beginnen. Helaas ging ook dit heel slecht en kwam ik tot de conclusie dat het onderbouw deel me onvoldoende had voorbereid op de tweede fase. Ik heb daarop een mail gestuurd naar de loi met de vraag of ik lesstof gemist had, omdat ik slechts twaalf hoofdstukken had ontvangen en ik aan het begin van de tweede fase vast liep. Na meer dan een week antwoorden ze dat ik maar op wiskunjeleren.nl moest kijken en dat ik maar vragen aan mijn docent van loi moest stellen als ik er niet uit kwam. Het ging er echter niet om dat er iets specifieks was dat ik niet begreep, maar dat een deel van de benodigde lesstof uit de onderbouw ontbrak, waardoor ik niet aan de tweede fase kon beginnen. Ik heb daarom een mailtje terug gestuurd waarin ik heb aangegeven dat ik het raar vind dat de eerste drie jaar van wiskunde vwo in twaalf hoofdstukken zijn samengevat en dat ik graag lesstof wil ontvangen die mij alles leert wat leerlingen op school ook leren. Het duurde 18 dagen voordat ik antwoord kreeg. De Loi gaf uiteindelijk toe dat het onderbouwdeel niet aansluit op de tweede fase en ze kwamen opnieuw met het advies om mijn docent vragen te stellen als ik ergens niet uit kwam. Het gat tussen de onderbouw en de tweede fase is echter zo groot dat ik gewoon niet verder kan werken. Ik heb nogmaals verzocht om aanvullende lesstof om het gat met de tweede fase alsnog op te vullen. Toen de LOI hier weer niet op in ging heb ik een verzoek ingediend voor ontbinding van de aankoop overeenkomst. Hier ging de LOI niet mee akkoord, om dat het onderbouw deel een ‘extra service’ zou zijn. Mijn eerste indruk van de tweede fase is overigens dat het zeer onhandig werkt. Je hebt twee boeken en drie mappen tegelijk nodig en je switcht van de ene naar de ander. Misschien went dit na drie hoofdstukken, maar ik vond het om deze reden lastig om er een tempo in te houden. De cursus kostte 683,50 euro en ik heb hier lesstof voor ontvangen waar ik niets mee kan en een service waar de LOI zich voor moet schamen.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  7 / 7vonden deze review nuttig.
 6. lou

  Ik heb slecht ervaring met LOI. De prijs klopte niet, ze adverteerden een prijs maar je betaalt toch iets anders. Reden is dat er examen kosten bijkomen terwijl dat het een online cursus is. De les materiaal is ook geen 400 euro waard. De video’s online kon ik niet eens afspelen en toen ik naar de klantenservice belde moest ik een email sturen. Ik kreeg een antwoord pas een week later en zij konden geen error vinden. Ik heb nu zelf boeken aangeschaft want wat zij als lesmateriaal bieden is nutteloos…Ik heb er spijt van.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  4 / 4vonden deze review nuttig.
 7. Marcel

  Prima ervaring met de LOI, weinig tot geen klachten. Afgelopen jaar mijn HBO Bachelor Bedrijfskunde afgerond.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  2 / 2vonden deze review nuttig.
 8. AnneFleur

  Zeer slechte ervaring met LOI.
  Lesmateriaal was een bundel van papier. Af en toe een oefenopgave aansluitend op de gegeven informatie.
  Oefenexamens komen niet overeen met de lesstof. De lesstof geeft geen uitleg van de begrippen.
  De vragen bij de oefenexamens zijn ook heel onduidelijk. Voorbeeld: ” schrijf een artikel over de geschiedenis van boekhouden, gebruik hierin een citaat, parafrase enz. Let op: schrijf geen artikel. ”
  Wie is er nou gek?
  Uitleg van een docent krijg je hier niet over. Je kan honderden mailtjes sturen, maar die krijg je niet beantwoord.
  Uiteindelijk besloten om met de opleiding te willen stoppen, moet je alsnog de eerste 3 maanden studiegeld betalen!!! Van de LOI klantenservice had je binnen twee weken dit aan moeten geven, dan was het kosteloos. Nou sorry hoor, maar voordat ik het lesmateriaal had kon ik niet weten dat LOI zo’n zootje was.

  Nooit meer LOI!!!!!

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  6 / 7vonden deze review nuttig.
 9. Marbin

  LOI? Doe maar Nie!
  Twijfel je of je wel of nie(t) een opleiding bij LOI gaat volgen? Ik raad je ten sterkste af om met de LOI in zee te gaan. Begeleiding ver beneden peil, in feite is die er niet. De flexibiliteit waar ze hoog over op geven? Zo flexibel als beton: niet dus. Contact? “U krijgt uiterlijk binnen 20 (!!!) dagen een reactie”

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  3 / 3vonden deze review nuttig.
 10. y.stel

  Loi is weggegooid geld en tijd.
  Als student zijnde moet je frisse kennis opdoen, maar volgens de loi is het btw-tarief nog 19%, en is office 2007 prima. Op mijn conputer heb ik office 2013, dus ik heb deze module op een andere computer moeten maken. Gevolg? Je komt er pas achter hoeveel verschil er tussen deze paketteb zut zodra je de opgedane kennis niet kan toepassen..

  Geslaagd! Maar geen diploma???
  In mei heb ik mijn opleiding geheel afgerond. Omdat de loi hun zaakjes niet op orde had kreeg ik na tientallen telefoontjes pas mijn diploma in september. OOK NIET ONBELANGRIJK! Het maandelijkse lesgeld stopte niet..

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  5 / 5vonden deze review nuttig.
 11. N. van Veenendaal

  Toen ik koos voor de opleiding HBO Leidinggeven, haalde ik uit de website dat een herexamen €55,- zou kosten. Later bleek dit het dubbele te zijn: €110,- per keer. Een uurtje achter een PC zitten ergens vind ik géén €110,- waard. Daarnaast voelde ik mij misleid. Ik heb de LOI hierover meerdere malen gebeld en gezegd dat ik van mening ben dit duidelijk op de site te zetten. Dit doen ze niet. Daarnaast heb ik meerdere fouten gevonden in de lesstof en ‘kennistrainer’. Niet aan beginnen dus!

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  4 / 4vonden deze review nuttig.
 12. Nastia

  Ik ga beginnen met andere opleiding. Ik ga LOI opleidingen proberen. Mijn vraag is of dat een goede keuze is.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  1. y.stel

   Niet doen!! Het is zonde van je tijd, omdat de loi niks voor je wil betekenen, en je verouderde kennis opdoet.

   Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

   1 / 2vonden deze review nuttig.
 13. Charlotte

  Voor een cursus zal LOI misschien best goed zijn, maar een HBO moet je daar echt niet doen. 90% van de lesstof uit de mappen in rechtstreeks geknipt en geplakt van Wikipedia. De docenten reageren pas na weken (de klantenservice overigens pas na maanden, of helemaal niet), en voor elk examen moet je gigantische bedragen neertellen. Ik ben inmiddels bijna klaar met mijn opleiding tot vertaler Engels, maar wordt telkens weer verdrietig van het niveau van de opleiding die ik heb gekozen. Echt, doe het niet! Ga naar een reguliere opleiding en geloof de ‘tevredenheidscijfers’ van eerdere klanten online niet. Ik ken niemand (klas- of studiegenoten) die tevreden is over dit stel prutsers!

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  12 / 15vonden deze review nuttig.
 14. Wim Wimsen

  De zogenaamde interactieve web-omgeving komt rechtstreeks uit de jaren 90. Qua lesmateriaal moet je het doen met een stapel ordnermappen. Als feedback op een ingeleverde opdracht kreeg ik op een gegeven moment de inhoud van een wikipedia pagina terug. Uiteraard zonder bronvermelding. Ook worden er exorbitant hoge kosten in rekening gebracht voor tentamens.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  6 / 8vonden deze review nuttig.
 15. Nils Kraaij

  Bij de LOI een cursus boekhouden gedaan gewoon om mijn boekhoudkennis weer eens op te vijzelen. Een cursus kost niet veel en het is natuurlijk geen universiteit waar je jaren naartoe gaat. Voor mij specifiek was het een goede ervaring en ik zal LOI ook zeker aanraden aan anderen.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  7 / 9vonden deze review nuttig.
 16. Mitch Bericht auteur

  Let op!!!! LOI is een leuk bedrijf maar je moet wel echt bij jezelf nagaan of zo’n cursus iets voor je is! Ik ben mezelf goed tegengekomen en heb niet zon goede ervaringen met thuisstudies..

  Je moet discipline hebben, goed kunnen leren en weinig begeleiding nodig hebben.

  Ben nu wel goed op weg, maar ben er nog lang niet.

  Prijs van de cursus of opleiding:
  Niveau van de cursus of opleiding:
  Vindt u deze beoordeling goed? Yes   No

  9 / 10vonden deze review nuttig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren om een beoordeling te geven
Prijs van de cursus of opleiding:
Niveau van de cursus of opleiding: